Edenbane
Startsida
>
Saffranssnurror med Pistagefyllning
Saffranssnurror med Pistagefyllning
04.12.2014 13:43
Dubbel sats på bild
Saffranssnurror med Pistagefyllning
Tid: 2h Ugn: 200´ 11-12 min. Antal: 40st.
Deg:
Smör 200 g
Mjölk 5 dl
Jäst 50 g
Salt 1 tsk
Saffran 1 g
Russin 1½ dl
Vanilj 2 tsk
Bakpulver 1 tsk
Mjöl 1½ l
Fyllning:
Smör 150 g
Mandelmassa 200 g
Pistagenötter 75 g
Pistage essens 1½ tsk
Farinsocker 1½ dl
Ströbröd 50 g
Äkta vanilj 2 tsk
Vatten 2½ msk
Deg:
Smula sönder Jäst i en bunke, strö över salt. Rulla runt jästen
så att saltet fastnar på jästen.
Smällt smör i kastrull, häll i mjölken samt saffranet värm till 37´
Häll i bunken, blanda ner socker och vanilj. Rör tills det smält.
Lägg i russin om så önskas. Ger väldigt saftiga bullar. Låt jäsa i 30 min.
Fyllning:
Hacka eller mal pistagenötterna, smula sönder mandelmassan,
tärna smöret och lägg i vaniljen,farinet. Kör sedan blandningen i
Micron i ca: 1-1½ min. Blanda tills allt löst sig.
Blanda ner kallt vatten, ströbröd samt pistageessensen rör till
en jämn smet.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, knåda degen så luften går ur den.
Dela i två delar, gör en rulle, tryck ut den och sedan kavla ut den.
Ca: 5-7 mm tjock ”avlång”. Bred på fyllning. Rulla på länden,
dra ut rullen något. För att utjämna rullen.
Skär ca: 2 cm breda bitar, lägg dem i cupcakés
formar----> bevarar saftigheten kvar i bakverket, vanliga pappersformar
släpper ut det som smälter under bakningen.
Låt jäsa ytterligare 30 min på plåt, pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca: 11- 12 min.
Att tänka på när man bakar med saffran, är att jäsningen blir
väldigt aggressive, så bakar man dubbel sats. Var två och baka.
Have fun !!!
Tillbaka
Sök på hemsidan
Sök på hemsidan
Kontakt
info@edenbane.se
Stats Of Website
Startsida
Våran Familj
Bildgalleri
Gästbok
Blogg
Nyheter
Produkter
Recept
Webnode, an innovative sitebuilder
Have a captivating website for free!
Get started