Lax För Varma Sommarkvällar

29.07.2014 15:14

Lax för varma sommarkvällar Ugn180¤c tid: ca:45-50 min

 

4 Tinade Laxfiléer

500g Fryst broccoli

500g Fryst Blomkål

1 st Mozarella

1 dl Riven ost

1 msk dill

1 pkt Strimlad bacon

½ citron

1 tsk Köttbuljongpulver

½ tsk Svartpeppar

1 msk Smör

ca 3 msk Mjöl

3-4 dl Mjölk

1 klyfta Vitlök

 

Start:

 

Börja med att salt botten på en ungsform, lägg i laxfiléerna.Salta igen, på med citronpeppar strö över dillen så de täcker laxen, pressa över citron.

In i den redn varma ugnen i ca: 15-20 min.

 

Kasta i Broccoli samt Blomkålen i en ungsform, strö på lite salt samt buljongpulvret.

Ta en stekpanna, med fördel halvwok. I med baconen samt svartpeppar.Stek på hög värme tills den börjar ta färg, dra på sidan montera ner smöret i med mjöl tills allt fett är sugits upp av mjöl. I Det stekta baconen.

I med den rivna osten mjölken samt vitlöken, en uns vitpeppar & salt. Koka upp och sjud i ca 2 min. Sprid ut över grönsakerna.

Tärna en Mozarellan och sprid ut över grönsakerna. Nu borde Laxen vara klar för ett folietäcke, låt stå på kvar på spisen medans gratängen

står i ugnen, i ca: 20-30 min. Eller om man föredrar mjukare 40 min.

Dags att servera, med en kall eller ett glas rött :)