Lax för varma sommarkvällar Ugn180¤c tid: ca:45-50 min
4 Tinade Laxfiléer
500g Fryst broccoli
500g Fryst Blomkål
1 st Mozarella
1 dl Riven ost
1 msk dill
1 pkt Strimlad bacon
½ citron
1 tsk Köttbuljongpulver
½ tsk Svartpeppar
1 msk Smör
ca 3 msk Mjöl
3-4 dl Mjölk
1 klyfta Vitlök
Start:
Börja med att salt botten på en ungsform, lägg i laxfiléerna.Salta igen, på med citronpeppar strö över dillen så de täcker laxen, pressa över citron.
In i den redn varma ugnen i ca: 15-20 min.
Kasta i Broccoli samt Blomkålen i en ungsform, strö på lite salt samt buljongpulvret.
Ta en stekpanna, med fördel halvwok. I med baconen samt svartpeppar.Stek på hög värme tills den börjar ta färg, dra på sidan montera ner smöret i med mjöl tills allt fett är sugits upp av mjöl. I Det stekta baconen.
I med den rivna osten mjölken samt vitlöken, en uns vitpeppar & salt. Koka upp och sjud i ca 2 min. Sprid ut över grönsakerna.
Tärna en Mozarellan och sprid ut över grönsakerna. Nu borde Laxen vara klar för ett folietäcke, låt stå på kvar på spisen medans gratängen
står i ugnen, i ca: 20-30 min. Eller om man föredrar mjukare 40 min.
Dags att servera, med en kall eller ett glas rött :)