Edenbane
Startsida
>
Smul Rabarberbottnad Äppelkaka med kanel
Smul Rabarberbottnad Äppelkaka med kanel
30.05.2015 14:57
Smul Rabarberbottnad Äppelkaka med kanel
Tid: 1h Ugn: 180¤
2dl tärnad späda (0,5cm) Rabarber
2st klyftade Äpplen
3/4 dels dl råsocker
¾ dels dl blöt farinsocker
1½ msk potatismjöl
1 dl havregryn
1msk Kanel
1 lös nypa salt
1 msk sirap
100 gr smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 ½ – 5 dl vetemjöl beroende på densitet
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
1 lösnypa salt
Förberedelser:
skölj ev. Skala, tärna den späda rabarbern i 0,5 cm bitar.
Skala två äpplen, ta bort kärnhus och klyfta i 0,5 cm.
Blanda råsocker, farinsocker, kanel samt salt.
Lägg i frukterna, blanda, låt stå och dra.
Smält smör, täck botten med havregryn,
i en form med löstagbar botten.
Ta en sked och ös över lite av det smälta smöret.
Smet:
knäck två ägg, tillsätt sedan socker, vaniljsocker samt salt.
Vispa vitt och pösigt, rör sedan ner mjöl, bakpulver &
mjölken. Vänd ner resten av smöret.
Plocka upp äppelbitarna ur sockerblandningen.
Tillsätt potatismjölet & sirap i rabarber/sockerblandningen.
Klicka över den i formen, ovanpå gryn & smöret.
Häll sedan över smeten.
Till sist tryck ner till hälften, de sockrade äppelnitarna
i ett snyggt mönster. Grädda sedan i 40 min på 180¤
Lösgör formkragen direkt den kommer ut ur ugnen
med hjälp av en kniv längs kanten.
Låt svalna lite, pudra sedan över florsocker &
Serveras ljummen med vaniljvisp eller vispad grädde.
Lycka Till :)
Tillbaka
Sök på hemsidan
Sök på hemsidan
Kontakt
info@edenbane.se
Stats Of Website
Startsida
Våran Familj
Bildgalleri
Gästbok
Blogg
Nyheter
Produkter
Recept
Webnode, an innovative sitebuilder
Have a captivating website for free!
Get started