LyxCheesecake Passionsfrukt

27.08.2014 20:04

LyxCheesecake Passionsfrukt

LyxCheesecake Passionsfrukt Totalttid ca: 2-3 h

Botten: --------------->  15 st          Digestivekex

                     80 g           Smör (Smält)

                     2 st            Gelatinblad

 

Fyllning:------------->     4 st           Gelatinblad

                      2 st           Ägg

                      2 dl           Cremé fraiche

                      400 g        Philadelphiaost

                      2 dl            Florsocker

                      1 st            Vaniljstång

                      2 st            Lime, rivet skal och saft

 

PassionsTopping:----->  2 st           Gelatinblad

                      2-3 msk    Florsocker

                      4 msk        Vatten

                      5 st           Passionsfrukter

                      2 st blad   Mynta (finhackad)

Start:

Botten: Lägg Gelatinbladen i kallt vatten, Mixa eller stompa Digestivekexen, smält smöret.

Blanda Kaksmulorna med det smälta smöret, lägg i gelantinbladen, rör om lite värm sedan i 15-20 sek. i mikron. Rör tills allt löst sig liknar smuldeg. Pressa ut i en form med löstagbar Sarg,

ej sådan med nerfalsad kant intill sargens insida. Kyl sedan tills den svalnat av.

 

Fyllning: Lägg i Cremé fraichen, philadelphiaostens samt Florsocker.

Blanda ihop dessa till en slät smet.

Tvätta limén och riv av det gröna skalet på ett rivjärn, dela och pressa ur saften.

fröna från vaniljstången (dela på mitten och skrapa ur)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Dela äggen, gulor i en porslinsskål, vitor i en bunke ta en kastrull med lite vatten i. Värm.

När det nästa kokat upp, i med skålen med äggulor, när det sjuder sänk till hälften och

Vispa hela tiden. När gulorna tjocknat, dra av och lägg i vaniljfröna,

Limésaften samt det rivna skalet. Lägg sedan i gelatinbladen. Glöm ej vispa, vispa :)

Låt detta stå och svalna. Vispa vitorna till vitt skum, som du sedan kan vända över huvudet

Utan att du får något i håret. He he

Blanda nu ihopa väl äggulesmeten i philadelphiasmeten sedan vänd ner den vispade äggvitan.

Bred på den på kakbotten, och ställ för avkylning, 1 timme eller längre.

 

PassionsTopping: Lägg gelatinbladen i kallt vatten, Dela Passionsfrukterna, och ta ur kärnorna samt saften, enklast med baksidan på en lita sked. Finhacka myntabladen.

Lägg ner gelatinbladen i passionsfrön/saft samt vatten, värm i mikron ca: 10-15 sek så att Gelatinet löst upp sig. Blanda sedan ner florsocker samt Myntan. Fördela jämt över philadelphiasmeten. Kyl sedan 1 timme eller tills toppingen stelnat.

 

I detta recept är  delar av ingredienser, med vanlig fetthalt, för att slippa alla tillsattser som finns lightprodukter, samt solroslectiner/Oljor. Vilket jag inte kan äta, med risk för allergischock.

Men för den som vill och kan man ju använda sig av dessa, men med avsaknad i huvudnamnet (LYX)

Njut :)